איך מתחילים הליך גירושין
התחלה של הליך גירושיןתלויה במידה רבה בהכנות הנכונות ובאופן בו הצדדים נוקטים אסטרטגיית פעולה. בהיבט האישי, כדאי להתחיל בהליך הגירושין רק לאחר שאוספים מידע פיננסי על חשבון הבנק, תכניות החיסכון, קרנות הפנסיה וכדומה. בצורה כזו ניתן להוכיח מצב כלכלי מסוים אשר התקיים לפני הליך הגירושין ואף להעלות דרישות. יש לזכור כי בתי המשפט דורשים בזמן תביעת המזונות הצגה של תלושי משכורת, ולכן גם אותם חשוב לשמור. כפי שנראה בהמשך, מסמכים אלו ישרתו את הצדדים כבר בזמן הפגישה הראשונה עם עורך דין המומחה בתחום הליך גירושין.
מתי יש לפנות אל עורך דין לצורך התחלת הליך גירושין?
הליכי גירושין חייבים להתחיל עם פנייה אל עורך דין. זהו הגורם המקצועי היחיד המכיר את התחום, את פסקי הדין התקדימיים ואת ההשלכות הבירוקרטיות של הנושא. עורך דין גירושין מספק ייעוץ ושומר על הזכויות של הלקוח, תוך כדי הקפדה על רגישות. ניסוח התביעה יחד עם עורך דין גירושין נותן את האות לפתיחת ההליך הרשמי, מול בתי הדין הרבניים, בתי המשפט וכמובן בן הזוג. בנוסף, עורך דין גירושין יכול לעזור ללקוח לכרוך יחד את כל התביעות על מנת שבית הדין הרבני יוכל לדון בהם יחד.
ליעוץ, התקשרו כעת לטלפון 03-5222129 ופנייתכם תענה באדיבות, מקצועיות ודיסקרטיות מלאה.
המסמכים הדרושים לצורך פגישה יעילה עם עורך דין
בשלבים הראשונים של הליך גירושין עשויות להתקבל החלטות משמעותיות ובעלות השלכות נרחבות. לדוגמא, השאלה האם לפתוח תיק גירושין בבית דין רבני או תיק במסגרת בית משפט לענייני משפחה היא חלק בלתי נפרד ממערכת השיקולים.
בהקשר הזה, יש לציין כי הדעה הרווחת בקרב רבים היא שבית הדין הרבני, הפועל על פי המשפט העברי, נוטה לפסוק לטובתו של הגבר. לעומת זאת, התפיסה החילונית יותר המאפיינת את בתי המשפט לענייני משפחה משפרת את נקודת הפתיחה של הנשים, בעת הליך הגירושין. בכל מקרה ומקרה, חשוב לזכור שהנטייה של מרבית הדיינים כיום היא לפסוק על פי מאפייני המקרה הספציפי, תוך ירידה לפרטי הפרטים שלו, כך שאין לצפות שעובדות דוגמת מועד הפנייה לערכאה המשפטית או המוסד שידון במקרה מבטיחים את תוצאותיו.
הליך גירושין
כאשר מחליטים להתחיל בהליך גירושין, כדאי קודם כל לגשת אל עורך דין גירושין יחד עם המסמכים הדרושים. בפגישה הראשונה יש להציג מול עורך הדין את תלושי השכר האחרונים ואת החשבונות על הוצאות אחזקת הבית. חשוב להגיע אל הפגישה עם עורך הדין עם צילום של תעודת זהות או דרכון, חוזה רכישה או השכרה של נכס המגורים, פירוט של חובות, התחייבויות תשלום, זכויות סוציאליות, מסמכי רישוי של רכב וכל מסמך אחר המעיד על זכויות כספיות. בשלב הזה עורך הדין בוחן את הנסיבות וממליץ על שלבי הפעולה הדרושים. ככל שהמידע שמעבירים לו הוא יותר מקיף ומדויק, כך גדלים הסיכויים שהפתרון שיימצא, בסופו של יום, יבטא את האינטרסים של הלקוח שלו במידה הטובה ביותר.
ההשפעה של התחלת הליך גירושין
רבים המתמודדים עם הליכי גירושין חוששים להתחיל ולבצע את הצעד הראשון, משום שהוא הקשה ביותר. לשלב הראשון של הליך הגירושין יש השפעה פסיכולוגית ומנטאלית אשר עשויה להשפיע על כל התחומים. זהו למעשה החותם הסופי על תחילת הליך גירושין / הפירוד בין בני הזוג, כזה שהופך את המחשבות וההתלבטויות שהיו בנושא לכדי עובדה מוגמרת. אם מגישים תביעת גירושין לאחת הערכאות שהוזכרו מעלה, הרי שזו תהיה גם הודעה על כך שבני הזוג אינם יכולים לפתור ביניהם את המחלוקות באופן עצמאי (למשל, באמצעות הסכם גירושין המקובל על שניהם), אלא פונים תחת זאת להכרעת הגורמים המוסמכים בכך.
על מנת להתמודד עם מצב זה כהלכה כדאי להתייעץ עם אנשי מקצוע. הניסיון המקצועי יבטיח כי תהליך הגירושין יתבצע ביעילות וללא עיכוב מיותר. כך ניתן לחסוך זמן, כסף ומשאבים ולסלול את הדרך לחיים חדשים.
טעויות מהן מומלץ להימנע
בהמשך לאבחנות שהובאו מעלה, צריך לזכור שהמים של עולם הגירושין כיום הם עמוקים במיוחד. הסיכוי לטעויות לכל אורך הדרך קיים תמיד, בייחוד כאשר לא פונים כבר בנקודת ההתחלה לשירותיו של עורך דין הבקיא בתחום. את הייעוץ ניתן לקבל עוד לפני שמבצעים פעולה מסוימת המצביעה כל הכוונה להתגרש, כפי שימליצו לא מעט עורכי דין. האחרונים עשויים לייעץ ללקוח שלהם שלא לפנות לבן או בת הזוג ולספר להם על הכוונה להתגרש, או אפילו להקדים אותם ולפנות ראשונית לערכאה בה הם חפצים, מה שכאמור עשוי להשפיע על תוצאות המקרה.
הליך גירושין אינו פשוט עבור אף אחד מהצדדים, ובטח שלא עבור הילדים, מומלץ שלא לערב אותם במקרה: למשל, לא לנסות ולשכנע אותם בצדקתו של צד אחר ובטעויות של צד האחר. מעבר לקושי הרגשי הכרוך בכך, בתי המשפט בישראל אינם רואים עירוב זה של הילדים בעין יפה, ומציינים זאת לחובתו של הצד שאחראי לזה
יצירת קשר
תפריט דיני משפחה
- עו"ד דין גירושין
- גישור משפחה
- גירושין בהסכמה
- הסכם גירושין
- תביעת גירושין
- פתיחת תיק גירושין
- נוסח הסכם גירושין
- חלוקת רכוש בגירושין
- תביעה למשמורת ילדים
- תביעה למזונות אישה
- סרבנות גט
- הסכם יחסי ממון
- מינוי אפוטרופוס
- תביעת אבהות
- גירושין במקרה של נישואים אזרחיים
- שמירה על טובת הילד
- ידועים בציבור
- הסדרי ראייה בגירושין
- הפרת הבטחת נישואין
- אלימות במשפחה
- פירוק שיתוף בגירושין
- תביעת נזיקין בין בני זוג
- ייפוי כוח מתמשך