פירוק שיתוף במקרקעין
מהו הדבר החשוב ביותר בעניין פירוק שיתוף במקרקעין?
לדעת לפרק שותפות תוך השגת רווח כספי מירבי לכל צד, ויכולת לגשר בין שותפים שעבר ביניהם "חתול שחור", לא הייתם קונים נכס ללא ליווי צמוד של עו"ד מקרקעין מומחה ומנוסה. ומה הפלא? עסקאות מקרקעין הן מן הסבוכות, הרגישות, והיקרות ביותר שיש. על אחת כמה וכמה נכונים הדברים כשמדובר בעניין של פירוק שיתוף במקרקעין. נכון, כל עוד מדובר בפירוק שיתוף בהסכמה, אין את המכשולים של רגשות חמים ויצרים. אבל, במקרה של פירוק שיתוף מקרקעין שלא בהסכמה כאן צריך לא רק מומחה בחוק אלא גם עורך דין מנוסה שיודע לגשר בין השותפים שלא שוררת ביניהם "אהבה" יתירה. ויש לכך השלכות עצומות.
פירוק שיתוף במקרקעין שלא בהסכמה
כשמפרקים לא רואים ממטר – במיוחד בפירוק במקרקעין שלא בהסכמה, יצרים, משקעים, נקמנות וחוסר יכולת או רצון להגיע להבנות עלולים לגרום להפסדים גבוהים: בגלל מכירת נכס מתוך התפיסה של "למכור בכל מחיר העיקר לפרק את החבילה", או בגלל היעדר תנאים לקבלת פטור או הקלות ממיסים וכדומה.
בית המשפט יכול לפסוק לרעתך – שותף במקרקעין רוצה לפרק את החבילה. שותף אחר לא. בית המשפט יכול לפסוק כך שאף אחד מהצדדים לא יצא מרוצה. לכן עדיף שאני אגשר ביניכם ואביא להסכמה וחלוקה צודקת תוך השגת התנאים הטובים ביותר: גם השגת תמורה כספית גבוהה במכירת הנכס, גם ניצול פטורים והקלות מס וגם תיכנון כלכלי משתלם.
להשיג עבורך את המיטב – המצב הטוב ביותר בפירוק שיתוף מקרקעין הוא פירוק בהסכמה על מכירת הנכס וחלוקת התמורה. שכן אז הצדדים חופשיים לפעול כרצונם (בליווי מקצועי שלי, כמובן). לכן, בפירוק שלא בהסכמה, אני מגיע כעורך דין ובעיקר כמגשר כדי להביא את השותפים "הניצים" לבחור בדרך של הסכמה להפקת המירב מהנכס ומפירוק השותפות.
לכן, אני מבקש ממך, במצב של פירוק שיתוף במקרקעין, בהסכמה ושלא בהסכמה, לא לפעול לפני שהתקשרת וביררת כיצד תוכל להשיג את מטרותיך. טל' 03-5222129 ואפשר גם במייל באמצעות השארת הפרטים בטופס צור קשר
משרדנו מעניק שירות בהתאם לתעריף המינימלי המפורסם מטעם לשכת עו"ד בישראל.
לנוחיותכם, קישרנו אל התעריפון תחת קטגוריית "יעוץ משפטי" באתר.
מהו שיתוף במקרקעין?
זוג קנה דירה וחי בה בשלום ובאהבה. ייתכן גם שמדובר במקרה של אחים אשר חלקו שטח, שותפים עסקיים או אחרים שנכנסו לעניין השיתוף מרצונם אולם לצורך ההסבר- בואו נדבר על מקרה של זוג.
למעשה הדירה שייכת לשניים, אבל בפועל לא מוגדר איזה חלק מהנכס שייך לאחד ואיזה לשני. מכאן ששיתוף במקרקעין הינו מצב בו נכס רשום בבעלות משותפת של שני בני אדם או יותר, כאשר לאף שותף אין חלק פיסי מוגדר באותם מקרקעין. שיתוף במקרה זה, יכול להיווצר מרצון (זוג שקנה דירה הוא מקרה השיתוף השכיח ביותר). יחד עם זאת, שיתוף יכול להיווצר גם שלא מרצון כמו במקרה ומדובר בכמה בנים יורשים נכס, קרקע, או דירה. גם פירוק שיתוף בין אחים, למשל, במקרה של נדל"ן בירושה, הוא מקרה שכיח.
ומהו פירוק במקרקעין?
נחזור לאותו זוג נשוי אשר רכשו לעצמם דירה. לצערי הזוג החליט לפרק את החבילה המשותפת. אולם באמצע עומד עיקר הונם וממונם- הלא היא דירת מגוריהם. השאלות אשר עולות במקרים אלו רבות. מה עושים? למכור ולחלק את התמורה? האחד יקנה את חלקו של השני? איך מפרקים את השיתוף? ובכן, חוקי המקרקעין והדינים סבוכים ומורכבים, אבל כדי להקל עליך הנה בראש ובראשונה אבחנה מאד ברורה:
- פירוק שיתוף במקרקעין שנעשה בהסכמה – יכול להיעשות בהסכמת כל השותפים, ועדיף שכך, במיוחד אם הסכימו השותפים למכור את הנכס ולחלק את התמורה ביניהם. ישנם מקרים ספציפיים בהם פירוק בהסכמה יעשה על פי צו בית משפט בעקבות בקשת אחד השותפים.
- פירוק שיתוף מקרקעין שלא בהסכמה – במצב זה יכול כל אחד מהשותפים לפנות אל בית המשפט שיורה על פירוק השיתוף. בפני בית המשפט עומדות כמה דרכים: להורות על חלוקה פיזית של הנכס/שטח בין השותפים (בכפוף לתנאים בשטח ואם הדבר ניתן בכלל), להורות על מכירת הנכס וחלוקת התמורה בין השותפים, או להביא את השותפים למצב בו האחד קונה את חלקו של האחר – buy me buy you.
כמובן שבמקרה של פירוק במקרקעין שלא בהסכמה יקבע בית המשפט את דרך הפירוק לפי פרמטרים ושיקולים רבים: לפי אופי הנכס והתאמה להוראות חוקי התכנון והבנייה, ומתוך כוונה למנוע נזק לאחד או לחלק מהשותפים.
דרכי פירוק שיתוף במקרקעין
פירוק לפי הסכם חתום
במקרה זה תתבצע חלוקת המקרקעין בעין וכפי שהצדדים להסכם חתמו ביניהם. לפני אישור הסכם זה יהיה עליו לקבל את אישורו של המפקח על המקרקעין אשר בודק כי הפירוק נעשה על פי חוק.
פירוק על פי צו בית המשפט
כאשר השותפים לנכס אינם מסכימים ביניהם בנושא אופן חלוקת המקרקעין, צו בית המשפט יקבע את דרך החלוקה.
פירוק בדרך של חלוקה
פירוק בדרך של חלוקה בעין (ולבד שמדובר בנכס שניתן לחלק). בנוסף, בית המשפט יוכל להורות על רישום זיקת הנאה בין החלקות ו\או תשלומי איזון בין השותפים במקרה והוחלט כך על פי נסיבות המקרה.
פירוק באמצעות רישום בית\בתים משותף
אם ניתן לרשום את הנכס כבית משותף, עשוי ביהמ"ש לעשות כן כאשר במקרה זה יוקצבו דירות לשותפים על פי חלקיהם היחסי בנכס.
פירוק בדרך של מכירה
כאשר נוכח ביהמ"ש שהמקרקעין שהחלוקה בעין תגרום הפסד למי מהצדדים או לכולם עשוי ביהמ"ש להורות לבצע פירוק שיתוף באמצעות מכירת מקרקעין וחלוקת התמורה.
אז מה הכי נכון לעשות?
כדי לא ליגע ולהתיש אותך לא אכנס לפרטי החוק ומגוון הוראותיו, אבל העניין די ברור – עדיף לעשות הסכם פירוק שותפות. הוצאות שכר טרחת עורך דין נמוכות משמעותית, התהליך מהיר יותר, פשוט יותר ובסופו של דבר גם רווחי יותר לכל הצדדים. כאן אני מגייס את כל הידע המשפטי, הניסיון המעשי הרב והיכולות שלי כמגשר להביא שותפים שעבר ביניהם "חתול שחור" לשבת לשולחן אחד, יחד איתי, ולמצוא את דרך המלך להוציא מפירוק השותפות את המקסימום לכל אחד.
במצב של פירוק שיתוף במקרקעין, בהסכמה ושלא בהסכמה, לא לפעול לפני שהתייעצת. אשמח להתעדכן בפרטי המקרה ללא מחויבות ולראות אם אוכל לסייע לך. לנוחיותך, אפשר גם באמצעות השארת פרטים בטופס מטה. במידה ואני בפגישה או בבית המשפט- אני מבטיח לחזור מהר!
יצירת קשר
שכר טרחה
עלות הגשת התביעה לרבות שני דיונים (באזור המרכז) בבית המשפט בעלות של 12,000 + מע"מ
עלות זו אינה כוללת את עלות כינוס הנכסים במידה ותהיה. המחיר הינו לזמן מוגבל
תפריט מקרקעין