- חלקו של בן הזוג בירושה
- הסכם ירושה בין יורשים
- מנהל עיזבון
- מזונות מן העיזבון
- יורש אחר יורש
- גישור בירושה
- הרשם לענייני ירושה
- חובות העיזבון
- דיני ירושה בהקשר ידועים בציבור
- שניים שמתו כאחד
- יורשים על פי דין
- חובות של נפטר
- הסתלקות מעיזבון
- משיכת כספים מחשבון נפטר
- תכנון ירושה
- ירושה או מתנה בחיים
- התיישנות ירושה
- ירושה לקטין
- כספי ירושה בגירושין
- דיני ירושה למאומצים
- הסכם חלוקת עיזבון
יורש במקום יורש
כותבים צוואה ואינכם יודעים מה לעשות אם היורש, חלילה, לא יוכל לרשת אותה? מעוניינים לכתוב צוואה המכסה על כל האפשרויות החלופיות, מבלי להשאיר דבר ליד המקרה? אם כן, עריכת צוואת יורש במקום יורש עשויה להוות פתרון נאות עבורכם, מכיוון שהיא מבטיחה כי רצונו של המוריש יוגשם, תוך התחשבות בכל המצבים האפשריים.
מהו יורש במקום יורש
יורש במקום יורש הינה צוואה המפרטת יורשים חלופיים, במידה והיורש הראשון אינו יכול, רוצה או מורשה לממש את חלקו בה, כך שנמנע מצב של היעדר יורש. חשוב לציין כי יכולים להיות מספר יורשים חלופיים לעיזבון בהתאם להוראת המוריש, כלומר שאם גם היורש השני אינו יכול לממש את חלקו ניתן להורות על יורש נוסף תחתיו וכן הלאה. כמובן שאם היורש הראשון מממש כמתוכנן את חלקו מתבטל חלקו של המוריש החלופי, וכך גם לגבי הבאים בתור. כמו כן, כל מי שיורש את העיזבון, בין אם מדובר ביורש הראשון, השני או השלישי, זכאי לעשות בחלקו כישר בעיניו כולל העברתו לכל מי שירצה. דוגמא נפוצה לשימוש בהוראת יורש במקום יורש הינה בירושות בני זוג, הקובעות שרק במקרה של פטירתם בטרם מימוש הצוואה תועבר הירושה לילדיהם.
מתי יתקיים דין יורש במקום יורש
חשוב לדעת כי החוק במדינת ישראל מעניק לאדם את האפשרות לקביעת יורש חילופי במקרים בהם היורש הראשון אינו יכול לרשתו, עקב סיבות שונות שעיקרן מותו של היורש הראשון לפני המוריש, יורש הפסול מלרשת וכן יורש ראשון אשר ויתר על חלקו בצוואה. זאת כל עוד הוויתור לא נעשה לטובת מקורבים למוריש, כלומר בן זוגו, ילדיו או אחיו. יש לציין כי אם היורש אכן ויתר על חלקו לטובת מקורבים, גוברת זכותו של היורש השני בעיזבון.
ליעוץ, התקשרו כעת לטלפון 03-5222129 ופנייתכם תענה באדיבות, מקצועיות ודיסקרטיות מלאה.
דין צוואה ללא הוראת יורש במקום יורש
בהיעדר צוואה המפרטת יורש במקום יורש ואינה קובעת יורש חלופי, ובמידה שלאחר מות המצווה היורש אינו יכול, רוצה או זכאי לקבל את חלקו בירושה, החוק במדינת ישראל קובע כי ירושתו תועבר לצאצאיו. אם אין ליורש צאצאים.
יורש אחר יורש
חשוב להבדיל בין המינוח יורש במקום יורש, אשר מפרט אלטרנטיבות לאי קבלת הירושה על ידי היורש הראשון, לבין המינוח יורש אחר יורש אשר מכתיב מי יירש את חלקו של היורש לאחר מותו או לאחר התקיימותו של תנאי מוסכם מסוים. מצב זה מאפשר ליורש, אם רצונו בכך, למצות את חלקו בירושה עד תום, ומה שנותר בה חייב לעבור ליורש השני.
סיוע מקצועי בתחום דיני הירושה
בהיותם של דיני הירושה תחום סבוך ומורכב, קיימת חשיבות מרובה לקבלת ייעוץ והכוונה מטעם עו"ד מקצועי ומנוסה, המתמחה בענף משפטי זה. הדבר נכון במיוחד כשמדובר בעריכת צוואת יורש במקום יורש, שהינה מורכבת בהרבה וטעונה רגשית בהשוואה לכתיבת צוואה רגילה, ואף נדרשת היכרות מעמיקה עם פרטי החוק על מנת לממשה. במצבים אלו ואחרים הקשורים לדיני ירושה מומלץ לפנות אל משרדו של עו"ד דרור גלמן המתמחה בדיני ירושה וצוואה, אשר ילווה אתכם באופן מקצועי, אדיב, אישי וצמוד. עורך הדין ינחה ויכוון אתכם לכתיבת צוואה מדויקת וחוקית המגשימה את רצון המצווה במלואו, ואינה מותירה דבר ליד המקרה.
יצירת קשר
טלפון: 03-5222129
תפריט ירושה
- עריכת צו ירושה
- חלקו של בן הזוג בירושה
- הסכם בין יורשים
- ניהול עיזבון
- מזונות מן העיזבון
- יורש אחר יורש
- גישור בירושה
- הרשם לענייני ירושה
- חובות העיזבון
- דיני ירושה בהקשר ידועים בציבור
- שניים שמתו כאחד
- יורשים על פי דין
- חובות של נפטר
- הסתלקות מירושה
- משיכת כספים מחשבון נפטר
- תכנון ירושה
- ירושה או מתנה בחיים
- התיישנות ירושה
- ירושה לקטין
- כספי ירושה בגירושין
- דיני ירושה למאומצים
- הסכם חלוקת עיזבון