חוזה שכירות לדירה
כל מה שחשוב לדעת על חוזה שכירות לדירה – ותשכרו את זה…
אחרי שבועות של חיפושים מצאתם את הדירה המושלמת, ועכשיו הגיע הזמן לחתום על חוזה שכירות לדירה. חוזה שכירות דירה זוהי התחייבות כבדת משקל, היות והדירה שבחרתם הולכת להפוך למקום מגוריכם הקבוע לתקופה הקרובה, ואתם עומדים לשלם סכום בלתי מבוטל על הזכות לגור בה. אז לפני שאתם קופצים לחתום על חוזה שכירות דירה, הנה כמה דברים שכדאי לדעת.
חוזה שכירות לדירה – מה הוא אומר בעצם?
דבר ראשון שחשוב לדעת על חוזה שכירות לדירה, הוא שבדרך כלל סוג החוזה שתיתקלו בו כיום הוא חוזה שכירות בלתי מוגנת. בשנות החמישים היה נהוג בישראל לחתום על חוזה שכירות לדירה, אשר הבטיח לשוכר את הזכות לגור בנכס המדובר למשך שנים רבות או אפילו לכל חייו, וזאת מבלי שבעל הנכס יוכל לסיים את החוזה שנחתם ביניהם ביוזמתו בלבד. מטרותיהן של ההגנות הללו עבור חוזה שכירות דירה נבעו מהתפיסה הסוציאליסטית, שהייתה נהוגה בישראל באותם ימים, שעל פיה חובת המדינה לדאוג, שלכל אזרח תהיה קורת גג מעל ראשו – דבר שאותו חוזה שכירות לדירה הבטיח באופן מלא. יתכן שנתקלתם בעבר במונחים שנבעו ממדיניות זו דוגמת "דמי מפתח" או "דייר מוגן" – מונחים שכאמור הולכים ונכחדים.
חוזה שכירות בלתי מוגנת המקובל כיום אינו מבטיח זכויות כאלה לדיירים, כי חוזה שכירות בלתי מוגנת מאפשר הן לדייר והן לבעל הנכס שלא להאריך את החוזה מעבר לזמן שנקבע בו. כמובן, שאם שני הצדדים מרוצים ומעוניינים בכך, אין כל מניעה מהארכת חוזה שכירות בלתי מוגנת לתקופת שכירות נוספת.
ליעוץ, התקשרו כעת לטלפון 03-5222129 ופנייתכם תענה באדיבות, מקצועיות ודיסקרטיות מלאה.
משרדנו מכבד ומעניק שירות בהתאם לעדכון התעריף המינימאלי מטעם לשכת עורכי הדין.
עדכון זה מופיע באתר תחת "יעוץ משפטי" ותוכלו למצוא אותו גם באינטרנט בחיפוש מהיר.
עריכת חוזה שכירות לדירה – איך עושים את זה?
חוזה להשכרת דירה יכול להיות כתוב בצורה נפלאה ומרשימה, ועדיין להיות חסר תועלת. לכן, בין אם אתם בצד המשכיר ובין אם בצד השוכר, עריכת חוזה שכירות בלתי מוגנת משלכם יבטיח שמירה על האינטרסים שלכם ורווח מקסימאלי עבורכם מהעסקה.
חשוב לדעת, כי הן חוזה שכירות בלתי מוגנת והן מוגנת יש לערוך בעזרתו של עורך דין חוזים מנוסה ומומחה בתחום של עריכת חוזה שכירות לדירה, ואם אפשר – עם אוריינטציה מיוחדת לטיפול במצבכם. עריכת חוזה שכירות לדירה, זוהי משימה בעלת משמעויות רבות לטווח הארוך, ולכן זהו לא המקום לנסות לחסוך בהוצאות ולכתוב חוזה שכירות בלתי מוגנת בעצמכם. אחרי הכל – רוב הסיכויים שלא אתם ולא הצד השני בקיאים בכל החוקים והכללים הנוגעים בחוזה שכירות בלתי מוגנת. חוזה שכירות בלתי מוגנת שערוך באופן רשלני ובלתי מקצועי אולי יחסוך לכם כסף עבור שירותי עורך דין, אך יפגע בזכויותיכם בעתיד באופן שאף עלול לגרור הוצאות כספיות ניכרות.
כדי להקל עליכם במשימה של עריכת חוזה שכירות בלתי מוגנת, הנה מספר טיפים אלמנטים שכל חוזה שכירות לדירה חייב לכלול:
- לא משנה איזה סוג חוזה שכירות לדירה אתם עורכים – חוזה שכירות בלתי מוגנת או מוגנת, לטווח קצר או טווח ארוך – תמיד הקפידו שבתוך אותו חוזה שכירות לדירה יהיו מצוינים בפירוש סכום דמי השכירות והתאריך לתשלום. באופן זה חוזה שכירות לדירה ימנע מראש מחיכוכים וויכוחים עם בעל הבית בנושאי תשלום.
- אם אתם מתכוונים להכניס שינויים בנכס (צביעה, תליית תמונות וכו), ודאו שזכותכם לעשות זאת מעוגנת בתוך חוזה שכירות לדירה . זכרו – מטרתו של חוזה שכירות בלתי מוגנת הוא לענות על הצרכים של בעל הדירה ושוכרו כאחד, ולכן חשוב שאותו חוזה שכירות בלתי מוגנת ישקף את רצונותיכם באופן מלא.
- כדאי לכלול בכל חוזה שכירות בלתי מוגנת פתח ליציאה מהחוזה, במקרים שייקבעו מראש. באופן זה, גם אם יתרחש דבר מה שלא יאפשר לכם להמשיך בשכירת הדירה, חוזה שכירות בלתי מוגנת יאפשר לכם להשתחרר ממנו ללא תביעה משפטית ותשלומי פיצויים נרחבים.
- נושאים נוספים שיש לתת עליהם את הדעת: האופציה – כדאי להשאיר בידיכם את האופציה להאריך את ההסכם בשנים נוספות, כך – אם נאה המקום בעיניכם, תוכלו להישאר בנכס מספר שנים נוספות מבלי להידרש לעבור דירה אחת לתקופה.
- יש לכלול בהסכם הוראות, לפיהן תיקון פגמים בנכס, שאינם נובעים מאשמת השוכר, יתוקנו ע"י / ע"ח המשכיר, לרבות הזכות לקזז מדמי השכירות את דמי התיקון, אם בוצע ע"י השוכר.