- עורך דין גירושין
- הליך גירושין
- גישור משפחה
- גירושין בהסכמה
- הסכם גירושין
- תביעת גירושין
- פתיחת תיק גירושין
- נוסח הסכם גירושין
- חלוקת רכוש בגירושין
- תביעה למשמורת ילדים
- תביעה למזונות אישה
- סרבנות גט
- יחסי ממון
- תביעת אבהות
- גירושין במקרה של נישואים אזרחיים
- שמירה על טובת הילד
- ידועים בציבור
- הסדרי שהות
- הפרת הבטחת נישואין
- אלימות במשפחה
- פירוק שיתוף בגירושין
- תביעת נזיקין בין בני זוג
מינוי אפוטרופוס, מה הוא אפוטרופוס?
האפוטרופוס הוא גורם אשר ממונה להשגיח על קטין או בגיר, שאינו מסוגל לדאוג לעצמו. מבחינה משפטית, אפוטרופוס יכול להיות גוף כמו תאגיד סוציאלי, אדם פרטי, האפוטרופוס הכללי (אגף במשרד המשפטים הממונה על ידי המדינה) או ועדה מיוחדת, כמו זו המטפלת בניצולי השואה. בנוסף, בית המשפט לענייני משפחה יכול להורות על מינוי אפוטרופוס עבור קטינים, במקרים בהם הוריהם נפטרו או שאינם מתפקדים, או אדם שאין אפשרות לזהותו או "חסוי" – אדם אשר אינו יכול לדאוג לענייניו באופן עצמאי. ההבחנה בין הסוגים השונים של מינוי אפוטרופוס מהותית הן מבחינת החוק והן מבחינת ההשלכות על האדם עצמו.
ליעוץ, התקשרו כעת לטלפון 03-5222129 ופנייתכם תענה באדיבות, מקצועיות ודיסקרטיות מלאה.
משרדנו מכבד ומעניק שירות בהתאם לעדכון התעריף המינימאלי מטעם לשכת עורכי הדין.
עדכון זה מופיע באתר תחת "יעוץ משפטי" ותוכלו למצוא אותו גם באינטרנט בחיפוש מהיר.
ההשלכות של מינוי אפוטרופוס לקשישים
לגבי קשישים, ברוב המקרים מינוי אפוטרופוס יהיה עבור כאלו, אשר אינם מסוגלים לדאוג לעצמם בשל מחלות או מגבלות פיזיות שונות. לעומת זאת, ישנם מצבים בהם קשיש מרותק לביתו, אך הוא יכול לדאוג לרמת חיים סבירה, או שניתן לייפות את כוחו של חבר או בן משפחה ולהימנע ממינוי האפוטרופוס.
אם מעוניינים להגיש בקשה לטובת מינוי אפוטרופוס, חשוב להתייעץ עם עו"ד ענייני משפחה, על מנת להבין את התנאים השונים. בנוסף, יש לזכור כי בית המשפט אינו מחויב להחליט על מינוי או להגביל את סמכויותיו. בכל מקרה, שיקולי בית המשפט הם טובת החסוי, והבטחה כי אותו אפוטרופוס לא ידאג לטובתו האישית על חשבון החסוי. גם במקרה הזה חשוב לפעול יד ביד עם עו"ד דיני משפחה, אשר מכיר את הנושא, ויידע להשיג עבור המשפחה ועבור אותו אפוטרופוס עצמו את הטוב ביותר.
מינוי אפוטרופוס ע"י בית המשפט
גם אם בית המשפט מחליט על מינוי אפוטרופוס מדובר בתהליך ארוך. ראשית, יש להפנות את המקרה אל פקיד סעד, המביא המלצות, ורק לאחר מכן מתמנה האפוטרופוס באופן רשמי. אם מדובר על מקרה בו נזקקים למינוי אפוטרופוס באופן מיידי, כמו למשל ניתוח דחוף, ניתן להגיש בקשה למינוי זמני. במקרה כזה יתייחס בית המשפט אל הסיטואציה הקיימת בלבד, ויגביל את המינוי בזמן. אם מדובר על קשיש, שמצבו השתפר ויכול לדאוג לעצמו, אפשר להגיש בקשה לבית המשפט המבטלת את המינוי הקודם.
אפוטרופוס זמני
ישנם הרבה מאוד מקרים בהם משפחות מעדיפות אפוטרופוס זמני על פני אפוטרופוס קבוע, משיקולי נוחות והגנה על הקשיש. גם במקרה הזה התייעצות עם עו"ד דיני משפחה יכולה לחסוך הרבה זמן ועוגמת נפש. ההתעסקות הבירוקרטית בלבד עם בתי המשפט גובה מחיר מנטאלי ונפשי יקר, והפנייה אל עורך דין הופכת את כל הנושא לפשוט יותר.
מינוי אפוטרופוס – מתמודדים יד ביד
בשורה התחתונה, למרות המצב הלא נעים שגורר מינוי אפוטרופוס ישנם מקרים בחיים בהם חייבים לעמוד מול הקושי. עו"ד דיני משפחהמנוסה יכול לעזור בצורה משמעותית למשפחות, אשר מתמודדות עם מצבים כאלו, וליצור התנהלות נוחה ונכונה יותר בשביל כל הצדדים.
למרות שרובנו מקווים שלעולם אנחנו או קרובינו לא נגיע למצב הזה – ישנם מקרים בהם המינוי יכול להציל חיים. אדם מבוגר, אשר נמצא כלא כשיר לקבל החלטות ולבצען חייב אפוטרופוס כשם שהוא זקוק לחמצן. מינוי האפוטרופוס מגן על הקשיש, ולכן תומך המחוקק בפתרון הזה בצורה ברורה.
עם זאת, יש להבין, כי לעיתים מינוי אפוטרופוס, שאינו נעשה בצורה מקצועית פוגע בקשיש, ולכן יש להגביל את סמכויותיו בצורה חוקית, ולהיעזר בעורך דין, על מנת להבטיח שההליך יבוצע בצורה הטובה והמקצועית ביותר.
יצירת קשר
תפריט דיני משפחה
- עורך דין גירושין
- איך מתחילים הליך גירושין
- גישור משפחה
- גירושין בהסכמה
- הסכם גירושין
- תביעת גירושין
- פתיחת תיק גירושין
- נוסח הסכם גירושין
- חלוקת רכוש בגירושין
- תביעה למשמורת ילדים
- תביעה למזונות אישה
- סרבנות גט
- הסכם יחסי ממון
- תביעת אבהות
- גירושין במקרה של נישואים אזרחיים
- שמירה על טובת הילד
- ידועים בציבור
- הסדרי שהות בגירושין
- הפרת הבטחת נישואין
- אלימות במשפחה
- פירוק שיתוף בגירושין
- תביעת נזיקין בין בני זוג
- ייפוי כוח מתמשך